Geroosterde paprika’s met pijnboompitten en bacon dressing

Geroosterde paprika´s met pijnboompitten en bacon dressing

De afgelopen twee dagen moet ik elke dag minstens twee keer douchen en drie keer van shirt wisselen. Dit betekent dat de zomer dan toch eindelijk, op zeer verstikkende wijze, is aangekomen in Nederland. Tijd om de gimmick van de “zomersalade”, samen met de korte broek en de zonnebril, weer uit de kast te halen.

Dit komt heel mooi uit, want toen ik vorig jaar bezig was om allerlei saladerecepten van andere sites ehm, “over te nemen”, bleef dit recept nog in mijn drafts steken. Waarschijnlijk was de zomer al afgelopen toen ik hem wilde plaatsen, maar meer waarschijnlijk is het dat ik hem liet liggen en het uiteindelijk vergeten ben.

Nu dan toch, beter laat dan nooit. Bovendien past het ook mooi in mijn streven om al de achterstallige recepten die de site nog niet gehaald hebben, alsnog te publiceren.

Ingrediënten

2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 8 plakjes bacon
  • 2 teentjes knoflook
  • halve theelepel gemalen cayenne peper
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • snufje zout
  • 40 gram geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Smeer de paprika’s lichtjes in met olijfolie, leg ze op een ovenschaal en doe ze in de oven. Bak ze op 150 graden zo’n 15 minuten. Als je oven een grill-stand hebt, gebruik die.

Bak de bacon in een braadpan met een likje olijfolie tot het knapperig en krokant is geworden. Laat het vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

Gooi de olie en het vet in de pan niet weg. Knijp de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe, samen met de cayennepeper. Bak dit een minuutje tot de knoflook begint te verkleuren. Voeg dan de tijm, een snufje zout en de azijn toe.

Snijd de geroosterde paprika’s in repen en verdeel de repen over de borden en giet daar de warme dressing overheen. Verkruimel de bacon en strooi dit samen met pijnboompitten over de paprika’s.

Gezien bij Epicurious: Roasted Red Pepper Salad with Bacon Dressing and Pine Nuts

Laat een reactie achter