Vegetarische broccoli taart met cashewnoten

Dit recept kreeg de lieve Angelique van haar moeder, als tip om klaar te maken voor haar verjaardagsfeestje. Nu is de lieve Angelique geboren aan het einde van de maand augustus, al die tijd heeft dit recept dus op de wachtlijst gestaan, klaar om aan de site toegevoegd te worden. Vandaag is het dan eindelijk zo ver.

Het gaat hier om een hartige taart, die veel overeenkomsten toont met de beroemde bloemcoli-taart… maar dan alleen met de “coli”. Hoe dan ook, erg lekker!

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • olie
  • broccoli
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 eetlepels slagroom
  • sprietjes verse bieslook
  • 100 gram cashewnoten
  • 250 gram Camembert

Bereidingswijze

Vet een springvorm van 26 cm doorsnee met olie. Bedek de bodem en de wanden met het bladerdeeg en strooi er een klein laagje paneermeel overheen.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in een pan tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5 minuten). Spoel de roosjes vervolgens af onder koud water (om het koken te stoppen) en laat ze uit lekken.

Klop de eieren los in een kommetje en klop vervolgens de slagroom en een snufje zout en peper doorheen. Snipper de bieslook boven de kom en roer het door het mengsel.

Hak de cashewnoten in grove stukken en snijd de kaas in kleine blokjes.

Verdeel de noten, de kaas en de broccoli over de taartvorm. Schen de slagroom-eimengsel erover.

Bak de taart ongerveer 35-40 minuten in de oven op 200 graden.

One thought on “Vegetarische broccoli taart met cashewnoten

  1. deze taart heb ik eens een keer bij een oppasadres gegeten en ik zocht al heel lang naar het recept…zoekende naar lekkere hapjes voor op mijn zoontjes verjaardag hier tegenaangelopen …heerlijk!!!!

Laat een reactie achter