Cachopo

Ingrediënten

1 persoon

  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 plakken kaas
  • 2 dunne plakken achterham
  • 2 dunne runderlapjes
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • paneermeel
  • olijfolie

Cachopo is een typisch gerecht uit de streek Asturië in het noorden van Spanje. Het is in feite een soort broodje belegd met ham, kaas en groenten, maar in plaats van brood worden er vleesfilets gebruikt. Er zijn ook variaties met visfilets of zelfs vegetarisch met gepaneerde aubergine. Het “broodje” wordt eerst gepaneerd en vervolgens gebakken. Zie het als een soort cordon-bleu op steroïden.

Dit recept komt van de erg grappige spaanse site Amo de casa – Guia de supervivencia para pitufos solterones (“Huisman – Overlevingsgids voor vrijgezelle smurfen”). Zoals je op die pagina kan zien, is het een erg leuk kook-/bouwproject. En omdat een lezer van de site me laatst vroeg om meer foto’s bij de recepten te maken, heb ik ook zo’n mooi foto verslag proberen te maken.

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de champignons in dunne schijfjes.

Cachopo

De bouwvoorschriften:

  • beleg een van de filets met een plakje ham,
  • leg daar weer een plakje kaas bovenop,
  • Cachopo

  • verdeel de paprika reepjes over het vlees,
  • doe hetzelfde met de champgnon schijfjes,
  • Cachopo

  • bedek het geheel weer met een plakje kaas,
  • leg hier weer een plakje ham bovenop en
  • rond het geheel af met de tweede filet.

Cachopo

Gebruik wat kleine cocktailprikkers om het geheel “dicht te naaien” en te zorgen dat het niet gelijk uit elkaar valt als het straks in de pan gaat.

Klop het ei goed los in een diep bord. Knijp de knoflook fijn in de knoflookpers en meng het door het ei, samen met wat peterselie naar smaak. Haal je net gebouwde cachopo door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit desnoods een paar keer, totdat het vlees goed bedekt is.

Bak het vlees nu gaar in een bakpan met olijfolie. Zet het vuur niet te hoog en keer het geheel regelmatig om. Zo voorkom je dat de buitenkant verbrandt terwijl de binnenkant rauw blijft.

Mocht je nog paprika en champignons over hebben gehouden, kun je deze apart bakken en er bij serveren.

Cachopo

Ik kwam pas halverwege de bereiding er achter dat ik geen paneermeel had, vandaar dat de foto een ongepaneerde cachopo laat zien. Omdat ik wel al de eieren geklopt had, heb ik het eimengsel samen met de overgebleven paprika en champignons gebakken. Erg lekker!

One thought on “Cachopo

  1. goeie morgen,
    Ik heb eergisteren een stuk van mijn eindwerk gkregen en het gaat over koekjes en gebak uit spanje en ik vraag me af of jij soms een aantal koekjes of gebak heb liggen dat ik kan gebruiken.
    groetjes

Laat een reactie achter