Bananencake met walnoten

Bananencake

Zo’n regenachtige zondagmiddag, beter passend bij mid-oktober in plaats van mid-augustus, leent zich uitstekend om thuis een lekkere cake te bakken. Nu had ik toevallig nog wat rijpe bananen liggen en een recept voor bananencake in mijn lange to-do lijst staan.

De cake die dit recept oplevert is wel wat sompig. Laat een banaan weg als je het geheel iets luchtiger wil hebben.

Ingrediënten

  • 3 of 4 rijpe bananen
  • 35 gram boter
  • 90 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 eetepel bakpoeder
  • snufje zout
  • half kopje verkruimelde walnoten
  • 150 gram meel

Bereidingswijze

Smelt de boter au bain marie. Klop het ei goed los in een kom of diep bord.

Neem een diepe kom en prak daarin de bananen fijn (na ze uiteraard eerst gepeld te hebben!). Roer de boter goed door de geprakte bananen. Meng nu ook de suiker, het ei en de vanille er door. Strooi de walnoten, het bakpoeder en het zout over de mix en roer dit er ook goed doorheen. Meng als laatste het meel door alles heen.

Vet een cakemix cakevorm in met wat boter en vul deze met de beslagmix. Bak de cake gedurende een uur in de oven op 180 graden.

Laat de cake na afbakken eerst afkoelen voordat je hem soldaat maakt!

Update: Guillermo levert nog de volgende tips:

  • verdubbel de ingrediënten voor een bakvorm van 36 centimeter
  • bedek de cake met wat limoen glazuur
  • strooi wat walnoten en schijfjes banaan over de cake; is gelijk ook een mooie manier om de inhoud van de cake weer te geven

Recept oorspronkelijk gespot bij Simply Recipes

7 thoughts on “Bananencake met walnoten

  1. alles ziet er geweldig uit maar nu een tip van mijn zout verdellen kun je het besten door de bloem doen ook kruiden dan zie je goed waar je het verdeeld .
    Dus apart de bloem in een kom en alle droge stoffen door de bloem goed roeren
    en kijken waar geen (zout of bakmeel,kruiden zitten) this maar een tip ik bak morgen de cake’

Laat een reactie achter