Pasta salade met tomaat, mozzarella, veldsla en kappertjes

Pasta salade met tomaat, mozzarella, veldsla en kappertjes

Een (hele) tijd geleden deelde ik mijn maaltijden met de de schone R uit het Utrechtse stadje U. Van haar heb ik het recept voor deze pasta salade afgekeken.

Gezien de Italiaanse achtergrond van R zou je zeggen dat deze salade een oud familie recept is, wat al vele jaren van generatie op generatie wordt doorgegeven op het Zuid-europese schiereiland. Omdat dat een mooi achtergrondverhaal oplevert, zeg ik dat dan ook maar.

Hoe dan ook, deze salade is lekker fris en uiterst geschikt voor de nu toch eindelijk wel aanwezige lente en de aankomende zomer.

Ingrediënten

  • 200 gram farfalle / fusilli
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 bakje cherry of roma tomaatjes
  • 100 gram veldsla
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • 2 eetlepels pijboompitten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een braadpan, op middenlaag vuur (zachtjes dus). Gebruik geen extra vet (noch boter noch olie) in de pan, dat is niet nodig.

Ondertussen doe je de veldsla in een saladekom. Voeg hieraan toe een bolletje mozzarella, in kleine bokjes gesneden. Snijd de tomaatjes in tweeën (of in kwarten) en voeg ze toe aan de salade. Strooi wat eetlepels kappertjes in de kom. Voeg als laatste de pijnboompitten toe als deze licht geroosterd zijn.

Kook de pasta tot ze “al dente” is. Giet af en voeg toe aan de salade.

Breng de salade op smaak met wat olfijolie (extra vierge, naturalmente) en balsamico azijn en en roer het geheel goe ddoor elkaar.

Strooi bij het serveren nog een klein beetje geraspt Parmezaan over de salade voor optimaal genot.

7 thoughts on “Pasta salade met tomaat, mozzarella, veldsla en kappertjes

  1. Goed puntje. Ik was zo geconcentreerd om geen van de andere ingrediënten te missen dat ik de pasta helemaal over het hoofd heb gezien.

    Foutje inmiddels verholpen!

  2. Echt een heerlijk gerecht. Het ziet er lekker uit maar smaakt ook goed . heb er alleen zelf wat rucola aan toegevoegd.
    roel had echt gelijk je hebt heerlijke gerechten op je site staan .

Leave a Reply to Al Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.