Pasta di Cesare (met tomaatjes, rucola, mozzarella en pijnboompitten)

Ik heb de site een beetje verwaarloosd. Ondanks een enorme aantal recepten die nog op mijn to-do lijst staan (een aantal die dankzij bijdragen van lezers steeds groeit) is het alweer meer dan een maand geleden dat een nieuw recept deze pagina’s heeft gesierd. Het is zelfs zo erg dat ik niet stil heb gestaan bij het 1-jarig bestaan van Lekker Hapje (begonnen op 11 juni 2004). Ik kan daarom wel begrijpen dat een enkele trouwe lezer voorzichtig is gaan klagen. Welnu, de komende dagen zal ik de verloren tijd proberen in te halen en jullie overspoelen met een ongekende hoeveelheid aan lekkere hapjes.

Om te beginnen geef ik jullie hier het recept voor Pasta di Cesare. Nadat ik de Asperges uit de oven had geplaatst, vertelde N (van wie ik het recept had gekregen), dat zijn vriedin K (ook een van de pubquizzzers) een recept had voor het lekkerste gerecht ooit bedacht, bereid en gegeten. Dat moest ik natuurlijk hebben en een paar dagen later lag het recept in mijn Inbox op mij te wachten.

Het gerecht is genoemd “naar een mooie, jonge, Italiaanse, heerlijke, gespierde god! Die dit voor mij (K) heeft gekookt”. Okay dan. Volgens N is het: “Supersimpel, superlekker (…) blinkt uit in eenvoud, onovertroffen in smaak.” Persoonlijk moet ik zeggen dat het inderdaad erg goed smaakt, ook al werd het voor mij niet klaargemaakt door een Italiaanse Adonis, maar door een kleine Spanjaard met een bierbuikje…

Pasta di Cesare

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 200 gram pasta (bijv. farfalle)
  • een bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 125 gram mozzarella, in kleine blokjes gesneder
  • een handje verse basilicum, in stukjes gescheurd
  • geraspte grana kaas
  • scheut extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente en giet het af. Roer de andere ingrediënten er doorheen (wees niet te zuinig met de peper en de olijfolie) en verwarm het geheel eventueel nog 1 minuut lang op laag vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak. Strooi na het opscheppen de geraspte kaas er over.

Als variatietip kun je ook een handje verse rucola aan het gerecht toevoegen.

Eet smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Italiaans, Mediterraan, Pasta, Vegetarisch by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Pasta di Cesare (met tomaatjes, rucola, mozzarella en pijnboompitten)

Laat een reactie achter