Huzarensalade

Nu de zomer er definitief lijkt te komen is het tijd voor de BBQ! Heerlijk dat verbande vleesch. Om ervoor te zorgen dat je wat vulling op tafel hebt staan in de vorm van salades en dergelijke, hier de welbekende huzarensalade.

Ingrediënten

  • aardappels (kilo geschild, gekookt, geprakt en afgekoeld)
  • mayonaise
  • ketchup (paar kneepjes)
  • augurken (8 stuks in kleine stukjes)
  • zilveruitjes (eetlepel of 6)
  • boterhammenworst (4 dikke plakken in kleine blokjes)
  • 6 gekookte eieren (kleine stukjes)
  • groot blik met doperwten en worteltjes
  • twee tenen knoflook uitgeperst
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Goed, als je dit allemaal klaar hebt staan is het bereiden verder een koud kunstje. Roer de Mayonaise en de aardappels eerst door elkaar. Zorg ervoor dat je niet gelijk heel veel mayo bij de piepers gooit, want je moet eea niet te overdrijven. Het devies is: verdeel en heers. Dus kijk of je genoeg hebt, zo niet, beetje erbij…

Als dit een mooi mengsel is, roer dan de rest van de ingrediënten er doorheen.

Gooi het mengsel op een platte schaal, smeer er nog wat mayo overheen, garneer met tomaat en plakjes gekookt ei en zet hem neer. Blijft in de koelkast nog wel een paar dagen goed.

This entry was posted in Alle Recepten, Salades, Voorgerechten and tagged , , , , , , , , , by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

7 thoughts on “Huzarensalade

  1. O Heer,
    Meeste mensen die op huzarensalade komen, hebben behoefte aan hoeveelheden en wel hoeveel aardappels, appels en bieten op hoeveel personen. De rest verzinnen zij wel. En juist die informatie mis ik in jouw site.
    En probeer eens een avocado met een beetje citroensap en de zoete chilisaus. Net ontdekt.
    Gr
    Jan M.

  2. Er is maar een huzarensalade en dat is met puur rundvlees.
    de overige ingredienten zijn aardappel (beetgaar) in blokjes
    komkommer in blokjes
    appel in blokjes en meteen met de komkommer mengen (tegen het bruin worden)
    uien in blokjes.
    en (liefst zelf gemaakte) zure mayonaise.
    Alles mengen tot een homogene massa.

    Gr…..Jan

  3. Sorry maar dit is een totaal verziekt recept van een lekkere huzarensalade.
    Vooral die knoflook en ketchup.Baaaah.
    Houdt je aan de originele recepten!
    Op deze manier wordt het allemaal eenheidsvoer met veel mayonaise.
    Ingredienten:gekookte aardappels-appel-ui-gekookt rundvlees-augurk
    Dit in blokjes snijden.En voorzichtig mengen,maak er geen papzooi van.
    Aanmaken met zout-peper-olie en wat azijn.
    Eventueel mayonaise apart serveren
    Garneren kun je met tomaat,ei en augurk.
    Eet smakelijk,en leer weer smaken herkennen!

  4. Ieder zijn smaak. Zoals je misschien weet is smaak niet iets wat feitelijk vast staat. Jij vindt het niks, prima, maar ik moet er niet aandenken die zooi te eten die je als huzaar probeert te verkopen. Leer een ander zijn keuzes te respecteren in plaats van me jou idee door de strot te duwen.

Laat een reactie achter