Eiersalade

Tja, wat kun je zeggen over eiersalade? Dat het onmisbaar is op de toastjes bij je feest natuurlijk. Op je boterham ook erg lekker en zo veel beter dan die laffe salade die men bij de supermarkten verkoopt. Verder maak je ook 3 keer zoveel voor de helft van de prijs. Let er wel op dat de jouwe beperkt houdbaar is, maar goed, zo lekker behoeft geen uitgebreide houdbaarheid, op = op!

Ingrediënten

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 0,5 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak

Aan den slag dan maar

Bereidingswijze

Tja, wat kan ik er verder nog van zeggen… Zorg dat je eieren echt goed hard gekookt zijn (dat is dus zeker 6 minuten dookoken!). Zorg ervoor dat ze in mooie kleine stukjes zijn gesneden (prakken kan, ik prefereer de eiersnijder (je weet wel, zo’n gevalletje met ijzerdraad wat je naar beneden klapt als een ei ertussen ligt…) wel even snijden en een kwartslag draaien en nog een keer de klapper naar beneden halen).

Doe eerst je Mayonaise erbij, dan de ketchup en mosterd. Kijk even of het mengsel smeuïg genoeg is, zo niet, wat mayonaise toevoegen. Dan de kerrie en pas op het eind het zout en peper.

Dat is het! Op je boterham met wat kaas ook erg lekker! Smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Salades and tagged , , , , , by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!